Darmon Richter van The Bohemian Blog behoort echter tot de believers, hij is ter plekke gaan vaststellen hoe erg het met die spookgesteden gesteld is. Het probleem van de Chinese spooksteden is nog veel erger dan gedacht, zo luidt zijn keiharde conclusie.

Hij verwijst daarbij naar de stad Ordos in Binnen-Mongolië. Deze futuristische metropool in het midden van de woestijn is maar voor 2% bewoond. Correctie: maar 2% van de gebouwen is ooit gebruik geweest. Ordos werd gebouwd voor 1 miljoen inwoners, maar de kans is klein dat het er ooit meer dan enkele honderden zullen worden.

Darmon Richter van The Bohemian Blog behoort echter tot de believers, hij is ter plekke gaan vaststellen hoe erg het met die spookgesteden gesteld is. Het probleem van de Chinese spooksteden is nog veel erger dan gedacht, zo luidt zijn keiharde conclusie. Hij verwijst daarbij naar de stad Ordos in Binnen-Mongolië. Deze futuristische metropool in het midden van de woestijn is maar voor 2% bewoond. Correctie: maar 2% van de gebouwen is ooit gebruik geweest. Ordos werd gebouwd voor 1 miljoen inwoners, maar de kans is klein dat het er ooit meer dan enkele honderden zullen worden.