Daarbij moet op de eerste plaats worden gedacht aan het feit dat de ADP-cijfers aangaven dat in maart 23.000 jobs in de privé-sector verloren gingen. Het Bureau of Labor Statistics (BLS) gaf echter aan dat er 123.000 jobs bij kwamen.

De vraag is uiteraard welk van beide instanties het meest geloofwaardig is. Eigenlijk zouden beide instanties een gelijkaardig beeld van de arbeidsmarkt moeten schetsen om volledig geloofwaardig te zijn.

Er is echter meer: een onderzoek door Gallup Daily wees uit dat 20,30% van de Amerikaanse bevolking 'underemployed' was in maart, wat neerkomt op een lichte stijging ten opzichte van januari en februari.

Bovendien is het een onmiskenbaar feit dat de lonen nog steeds onder druk staan, met een daling van 0,10% in maart. Van een volledige opklaring op de arbeidsmarkt is dus zeker nog geen sprake.

Daarbij moet op de eerste plaats worden gedacht aan het feit dat de ADP-cijfers aangaven dat in maart 23.000 jobs in de privé-sector verloren gingen. Het Bureau of Labor Statistics (BLS) gaf echter aan dat er 123.000 jobs bij kwamen. De vraag is uiteraard welk van beide instanties het meest geloofwaardig is. Eigenlijk zouden beide instanties een gelijkaardig beeld van de arbeidsmarkt moeten schetsen om volledig geloofwaardig te zijn. Er is echter meer: een onderzoek door Gallup Daily wees uit dat 20,30% van de Amerikaanse bevolking 'underemployed' was in maart, wat neerkomt op een lichte stijging ten opzichte van januari en februari. Bovendien is het een onmiskenbaar feit dat de lonen nog steeds onder druk staan, met een daling van 0,10% in maart. Van een volledige opklaring op de arbeidsmarkt is dus zeker nog geen sprake.