Onder andere de bekende (ex-)bankenanaliste Meredith Whitney heeft al gewaarschuwd dat een crisis rond de municipal bonds een nieuwe systeemcrisis zou kunnen veroorzaken.

Barbara Marcin van fondsbeheerder Gabelli is het daar echter niet mee eens. Zij gelooft dat de crisis - die er wel degelijk is - op een ordentelijke manier opgelost kan worden.

Een deeloplossing zou het herstructeren van de uitstaande municipal bonds - de obligaties uitgegeven door de lokale overheden - kunnen zijn.

De obligatiebezitters zouden via haircuts mee opdraaien voor de schade. Vervolgens zal volgens Marcin het leven gewoon weer zijn gang gaan.

Onder andere de bekende (ex-)bankenanaliste Meredith Whitney heeft al gewaarschuwd dat een crisis rond de municipal bonds een nieuwe systeemcrisis zou kunnen veroorzaken. Barbara Marcin van fondsbeheerder Gabelli is het daar echter niet mee eens. Zij gelooft dat de crisis - die er wel degelijk is - op een ordentelijke manier opgelost kan worden. Een deeloplossing zou het herstructeren van de uitstaande municipal bonds - de obligaties uitgegeven door de lokale overheden - kunnen zijn. De obligatiebezitters zouden via haircuts mee opdraaien voor de schade. Vervolgens zal volgens Marcin het leven gewoon weer zijn gang gaan.