Het rapport dat S&P liet verschijnen, droeg niet voor niets de titel "trouble down the track", het was de opvolger van het rapport dat vorig jaar verscheen onder de titel "proceed with caution". Het is met andere woorden zaak om voorzichtig met bedrijfsobligaties om te springen.

Dat is dan hoofdzakelijk het gevolg van het uit de hand lopen van het probleem van de bedrijfsschulden. In juni waarschuwde S&p al dat de bedrijfsschulden in de regio Asia Pacific die in Noord-Amerika en Europa vanaf 2016 zal overschrijden. De schuldensneeuwbal blijft dat maar rollen en lijkt niet te stoppen.

Het rapport dat S&P liet verschijnen, droeg niet voor niets de titel "trouble down the track", het was de opvolger van het rapport dat vorig jaar verscheen onder de titel "proceed with caution". Het is met andere woorden zaak om voorzichtig met bedrijfsobligaties om te springen. Dat is dan hoofdzakelijk het gevolg van het uit de hand lopen van het probleem van de bedrijfsschulden. In juni waarschuwde S&p al dat de bedrijfsschulden in de regio Asia Pacific die in Noord-Amerika en Europa vanaf 2016 zal overschrijden. De schuldensneeuwbal blijft dat maar rollen en lijkt niet te stoppen.