Uitgangspunt is een stijging van de werkloosheid tot 6%, een economische krimp met 3% en een stijging van de basisrente met 6%. Sommige economen waren van mening dat de parameters strenger waren dan verwacht, maar daar is Roubini het niet mee eens.

Met name de parameters met betrekking tot economische groei en de blootstelling aan staatsobligaties zijn volgens Roubini niet realistisch genoeg. De meeste van die staatsobligaties zit bovendien in het banking book van de banken en daar werd geen rekening mee gehouden.

De resultaten zijn echter duidelijk genoeg om zelf te berekenen wat er gaat gebeuren in geval dat staatsobligaties niet worden terugbetaald, zo repliceerde het hoofd van het Committee of

European Banking Supervisors Giovanni Carosio. Carosio was ook in CNBC Monday aan het woord.

Roubini gaf toe dat in sommige gevallen wel degelijk zo was, bijvoorbeeld bij de Griekse en de Spaanse banken. Hetzelfde kon niet worden gezegd van de Duitse banken.

De stress tests voor de Amerikaanse banken waren evenmin streng genoeg, maar sindsdien zijn de koersen van de meeste banken gestegen en is het ergste gevaar geweken. Roubini gaf toe dat hij te pessimistisch was geweest voor de Amerikaanse banken.

Uitgangspunt is een stijging van de werkloosheid tot 6%, een economische krimp met 3% en een stijging van de basisrente met 6%. Sommige economen waren van mening dat de parameters strenger waren dan verwacht, maar daar is Roubini het niet mee eens. Met name de parameters met betrekking tot economische groei en de blootstelling aan staatsobligaties zijn volgens Roubini niet realistisch genoeg. De meeste van die staatsobligaties zit bovendien in het banking book van de banken en daar werd geen rekening mee gehouden. De resultaten zijn echter duidelijk genoeg om zelf te berekenen wat er gaat gebeuren in geval dat staatsobligaties niet worden terugbetaald, zo repliceerde het hoofd van het Committee of European Banking Supervisors Giovanni Carosio. Carosio was ook in CNBC Monday aan het woord. Roubini gaf toe dat in sommige gevallen wel degelijk zo was, bijvoorbeeld bij de Griekse en de Spaanse banken. Hetzelfde kon niet worden gezegd van de Duitse banken. De stress tests voor de Amerikaanse banken waren evenmin streng genoeg, maar sindsdien zijn de koersen van de meeste banken gestegen en is het ergste gevaar geweken. Roubini gaf toe dat hij te pessimistisch was geweest voor de Amerikaanse banken.