De wereld heeft gedurende meer dan 10 jaar meer geconsumeerd dan het produceerde en dat dreigt zich nu te gaan wreken. Die extra consumptie werd mogelijk gemaakt doordat de centrale banken, met de FED op kop, overvloedig geld zijn beginnen te drukken.

De wereld drijft op een oceaan van geld dat uit de lucht wordt geplukt. Probeer de FED te stoppen alvorens ze zichzelf vernietigt, zo waarschuwt Rogers, want het is inmiddels vijf voor twaalf. De politiek begrijpt geen snars van wat er gebeurt en kan dus niet ingrijpen, het woord is daarom aan de centrale bankiers.

De wereld heeft gedurende meer dan 10 jaar meer geconsumeerd dan het produceerde en dat dreigt zich nu te gaan wreken. Die extra consumptie werd mogelijk gemaakt doordat de centrale banken, met de FED op kop, overvloedig geld zijn beginnen te drukken. De wereld drijft op een oceaan van geld dat uit de lucht wordt geplukt. Probeer de FED te stoppen alvorens ze zichzelf vernietigt, zo waarschuwt Rogers, want het is inmiddels vijf voor twaalf. De politiek begrijpt geen snars van wat er gebeurt en kan dus niet ingrijpen, het woord is daarom aan de centrale bankiers.