Belangrijk om weten is volgens Bruno Verstraete van Nautilus Capital dat slechts twee partijen (New Democracy en Pasok) voorstander zijn om de door Europa opgelegde besparingsmaatregelen door te voeren.

Vanuit de Europese landen is een duidelijke indicatie gegeven dat dit een voorwaarde is om binnen de Eurozone te blijven.

De meerderheid van de Grieken zijn voorstander van een behoud van de euro. Slechts 1 partij heeft een uitstappen op hun programma staan (KKE). Grieks eurobehoud betekent een aanvaarding van de overeengekomen (!) besparingsconsequenties.

Pro-europartijen waarschijnlijke winnaars Griekse verkiezingen

Op dit ogenblik zijn ongeveer 14% van de kiezers onbeslist naar stemmen toe. Verstraete en zijn team gaan uit van een overwinning van de pro-euro partijen.

Daarna kan vanuit de EU een toegift gedaan worden door de rente op de uitstaande EU-leningen (tijdelijk) te verlagen of op 0% te brengen.

Ook de ECB heeft hier voordeel bij. Afschrijven van Grieks papier zou een enorme kapitaalsverhoging van de ECB vereisen. Dit zou in elk geval de Griekse financiëen enorm helpen.

Vandaag betaalt Griekenland 74% van zijn budgettair deficit aan interesten. Dit opheffen zou een budgetsurplus van 2%

betekenen en default op zijn minst opnieuw vertragen.

Belangrijk om weten is volgens Bruno Verstraete van Nautilus Capital dat slechts twee partijen (New Democracy en Pasok) voorstander zijn om de door Europa opgelegde besparingsmaatregelen door te voeren. Vanuit de Europese landen is een duidelijke indicatie gegeven dat dit een voorwaarde is om binnen de Eurozone te blijven. De meerderheid van de Grieken zijn voorstander van een behoud van de euro. Slechts 1 partij heeft een uitstappen op hun programma staan (KKE). Grieks eurobehoud betekent een aanvaarding van de overeengekomen (!) besparingsconsequenties. Pro-europartijen waarschijnlijke winnaars Griekse verkiezingen Op dit ogenblik zijn ongeveer 14% van de kiezers onbeslist naar stemmen toe. Verstraete en zijn team gaan uit van een overwinning van de pro-euro partijen. Daarna kan vanuit de EU een toegift gedaan worden door de rente op de uitstaande EU-leningen (tijdelijk) te verlagen of op 0% te brengen. Ook de ECB heeft hier voordeel bij. Afschrijven van Grieks papier zou een enorme kapitaalsverhoging van de ECB vereisen. Dit zou in elk geval de Griekse financiëen enorm helpen. Vandaag betaalt Griekenland 74% van zijn budgettair deficit aan interesten. Dit opheffen zou een budgetsurplus van 2% betekenen en default op zijn minst opnieuw vertragen.