Een stijging met 21% lijkt veel, maar moet in een internationaal perspectief worden bekeken. In de Verenigde Staten steeg over dezelfde periode de privé-consumptie met 75%, terwijl de beschikbare inkomens met 71% stegen.

Andreas Scheuerle, econoom bij Dekabank in Frankfurt, is van mening dat de privé-consumptie in Duitsland zwak blijven aangezien het land niet toelaat dat de privé-inkomens te sterk toenemen.

Dat de privé-consumptie zo zwak blijft, heeft ook gevolgen voor de beurs. In Frankfurt zijn de aandelen uit de retailsector duidelijk achtergebleven op het beursgemiddelde.

Stephan Thomas, fondsbeheerder bij Frankfurt Trust Investment GmbH, adviseert om de distributiesector links te laten liggen. Hij verwijst naar de zwakke prestaties van aandelen als Metro, Praktiker en Beiersdorf.

Een stijging met 21% lijkt veel, maar moet in een internationaal perspectief worden bekeken. In de Verenigde Staten steeg over dezelfde periode de privé-consumptie met 75%, terwijl de beschikbare inkomens met 71% stegen. Andreas Scheuerle, econoom bij Dekabank in Frankfurt, is van mening dat de privé-consumptie in Duitsland zwak blijven aangezien het land niet toelaat dat de privé-inkomens te sterk toenemen. Dat de privé-consumptie zo zwak blijft, heeft ook gevolgen voor de beurs. In Frankfurt zijn de aandelen uit de retailsector duidelijk achtergebleven op het beursgemiddelde. Stephan Thomas, fondsbeheerder bij Frankfurt Trust Investment GmbH, adviseert om de distributiesector links te laten liggen. Hij verwijst naar de zwakke prestaties van aandelen als Metro, Praktiker en Beiersdorf.