De oorzaak is een afname van de vraag uit de staalsector als gevolg van een zwakkere vraag uit de autosector en uit de Chinese bouwsector. Hu Kai, analist en researcher bij UC361.com, ziet de prijzen voor ijzererts op kwartaalbasis met 11% dalen tot 129 dollar per ton.

BHP, de grootste exporteur van steenkool, heeft de prijzen al met 7,10% verlaagd. Lagere prijzen voor grondstoffen zijn uiteraard een goede zaak voor de staalbedrijven, die hun kosten zien dalen.

Er is niet alleen de China-factor die de prijzen voor steenkool en ijzererts beïnvloeden, maar ook een economisch vertraging in Japan en een onzekere outlook voor de wereldeconomie kunnen de prijzen onder druk blijven zetten.

De oorzaak is een afname van de vraag uit de staalsector als gevolg van een zwakkere vraag uit de autosector en uit de Chinese bouwsector. Hu Kai, analist en researcher bij UC361.com, ziet de prijzen voor ijzererts op kwartaalbasis met 11% dalen tot 129 dollar per ton. BHP, de grootste exporteur van steenkool, heeft de prijzen al met 7,10% verlaagd. Lagere prijzen voor grondstoffen zijn uiteraard een goede zaak voor de staalbedrijven, die hun kosten zien dalen. Er is niet alleen de China-factor die de prijzen voor steenkool en ijzererts beïnvloeden, maar ook een economisch vertraging in Japan en een onzekere outlook voor de wereldeconomie kunnen de prijzen onder druk blijven zetten.