De prijzen voor landbouwproducten kunnen echter instorten en dat als gevolg van de Chinese groeivertraging. Sean Corrigan van Diapason Commodities waarschuwt dat de eerste signalen zich aandienen die wijzen op een op til zijnde correctie bij de agricultural commodities.

China probeert op alle mogelijke middelen om onder leveringscontracten uit te raken, zo stelt Corrigan vast. Hij ziet een verband met de kredietzeepbel die zich in het land heeft gevormd. Wanneer die uiteenspat, zal de knal ook in andere delen van de wereld en in de meest onverwachte segmenten van de financiële markten voelbaar worden.

De prijzen voor landbouwproducten kunnen echter instorten en dat als gevolg van de Chinese groeivertraging. Sean Corrigan van Diapason Commodities waarschuwt dat de eerste signalen zich aandienen die wijzen op een op til zijnde correctie bij de agricultural commodities. China probeert op alle mogelijke middelen om onder leveringscontracten uit te raken, zo stelt Corrigan vast. Hij ziet een verband met de kredietzeepbel die zich in het land heeft gevormd. Wanneer die uiteenspat, zal de knal ook in andere delen van de wereld en in de meest onverwachte segmenten van de financiële markten voelbaar worden.