Deze beweging viel deels samen met een daling van de Shanghai Composite Index, die vanaf de piek op 18 april met bijna

30% is gedaald.

Het is onder andere zo dat de nieuwe Chinese rijken gretige kopers zijn van dure wijnen. Het gaat minder goed in China en blijkt ook de prijsevolutie bij de wijnen.

Beter af met goud en de Standard & Poor's 500 Index

De moraal van het verhaal kan zijn dat de beleggers beter af waren

met goud en met aandelen uit de Standard & Poor's 500 Index dan met dure wijnen of met Chinese aandelen. Goud en de Standard & Poor's 500 Index zijn tijdens de vergelijkbare periode met respectievelijk 5% en 2% gestegen.

Hao Hong, chief China strategist bij Bocom International Holdings Co, is van mening dat topwijnen illiquide in de handel zijn. Hetzelfde geldt voor de kleine en middelgrote aandelen die in Shanghai worden verhandeld. Deze overeenkomst verklaart waarom beiden synchroon bewegen.

Deze beweging viel deels samen met een daling van de Shanghai Composite Index, die vanaf de piek op 18 april met bijna 30% is gedaald. Het is onder andere zo dat de nieuwe Chinese rijken gretige kopers zijn van dure wijnen. Het gaat minder goed in China en blijkt ook de prijsevolutie bij de wijnen. Beter af met goud en de Standard & Poor's 500 Index De moraal van het verhaal kan zijn dat de beleggers beter af waren met goud en met aandelen uit de Standard & Poor's 500 Index dan met dure wijnen of met Chinese aandelen. Goud en de Standard & Poor's 500 Index zijn tijdens de vergelijkbare periode met respectievelijk 5% en 2% gestegen. Hao Hong, chief China strategist bij Bocom International Holdings Co, is van mening dat topwijnen illiquide in de handel zijn. Hetzelfde geldt voor de kleine en middelgrote aandelen die in Shanghai worden verhandeld. Deze overeenkomst verklaart waarom beiden synchroon bewegen.