Volgens Reuters zijn die moeilijke tijden nu wel degelijk aangebroken, de problemen van de banken beginnen nu door te wegen in de economie. Economisch gezien is Cyprus in een bodemloos gat gevallen, wat zich onder andere vertaalt in een forse daling van de vastgoedprijzen.

Dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt, de prijzen voor Cypriotisch vastgoed zijn letterlijk ingestort. De prijzen voor appartementen zijn al met bijna 15% gedaald, die voor commercieel vastgoed met bijna een kwart. De cijfers hebben betrekking op het tweede kwartaal, de bodem is nog altijd niet in zicht.

Volgens Reuters zijn die moeilijke tijden nu wel degelijk aangebroken, de problemen van de banken beginnen nu door te wegen in de economie. Economisch gezien is Cyprus in een bodemloos gat gevallen, wat zich onder andere vertaalt in een forse daling van de vastgoedprijzen. Dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt, de prijzen voor Cypriotisch vastgoed zijn letterlijk ingestort. De prijzen voor appartementen zijn al met bijna 15% gedaald, die voor commercieel vastgoed met bijna een kwart. De cijfers hebben betrekking op het tweede kwartaal, de bodem is nog altijd niet in zicht.