Inmiddels vertonen de prijzen van Manhattan tot Florida opnieuw een stijgende trend, zodat van een crisis op geen enkel moment sprake was. Een instorting van de prijzen voor commercieel vastgoed lijkt verder weg dan ooit.

Volgens het MIT Center for Real Estate, een specialist in commercieel vastgoed, zijn de prijzen die voor commercieel vastgoed in 2010 door institutionele beleggers werden betaald met 19% gestegen.

Dat is de tweede sterkste stijging ooit. Hoe kan de prijsstijging bij commercieel vastgoed worden verklaard? De belangrijkste reden is ongetwijfeld de lage rentevoet, die aankopen van vastgoed aantrekkelijk maakt. Het ziet er niet naar uit dat de verwachte crisis op de vastgoedmarkt er vooralsnog gaat komen.

Inmiddels vertonen de prijzen van Manhattan tot Florida opnieuw een stijgende trend, zodat van een crisis op geen enkel moment sprake was. Een instorting van de prijzen voor commercieel vastgoed lijkt verder weg dan ooit. Volgens het MIT Center for Real Estate, een specialist in commercieel vastgoed, zijn de prijzen die voor commercieel vastgoed in 2010 door institutionele beleggers werden betaald met 19% gestegen. Dat is de tweede sterkste stijging ooit. Hoe kan de prijsstijging bij commercieel vastgoed worden verklaard? De belangrijkste reden is ongetwijfeld de lage rentevoet, die aankopen van vastgoed aantrekkelijk maakt. Het ziet er niet naar uit dat de verwachte crisis op de vastgoedmarkt er vooralsnog gaat komen.