Hites Ahir en Prakash Loungani van het Internationaal Monetair Fonds hebben wereldwijd de vastgoedsector onder de loep genomen en kwamen tot de conclusie dat in veel landen de prijzen van huizen en appartementen veel te hoog in vergelijking met de huurprijzen.

De ratio die beide prijzen met elkaar vergelijkt, een veelgebruikte waardemeter voor vastgoed, noteert zowat overal boven het historisch gemiddelde. Dat betekent dat er in heel wat landen ruimte is voor een correctie. Dat geldt dus ook voor België, waar er sprake zou zijn van een overwaardering met ongeveer 60%.

Hites Ahir en Prakash Loungani van het Internationaal Monetair Fonds hebben wereldwijd de vastgoedsector onder de loep genomen en kwamen tot de conclusie dat in veel landen de prijzen van huizen en appartementen veel te hoog in vergelijking met de huurprijzen. De ratio die beide prijzen met elkaar vergelijkt, een veelgebruikte waardemeter voor vastgoed, noteert zowat overal boven het historisch gemiddelde. Dat betekent dat er in heel wat landen ruimte is voor een correctie. Dat geldt dus ook voor België, waar er sprake zou zijn van een overwaardering met ongeveer 60%.