Dr. Marc Faber, stichter en uitgever van het Gloom, Boom & Doom Report, stelt vast dat het inmiddels onmogelijk is geworden om vast te stellen wat goedkoop is en wat duur is. Hoe kan in de huidige omstandigheden een schilderij van Andy Warhol correct gewaardeerd worden?

Dezelfde vraag kan worden gesteld voor een Picasso of voor een ander kunstwerk. De rente staat namelijk op nul, dus de hele kunstmarkt is scheefgetrokken. Maar wat geldt voor de kunstmarkt, geldt ook voor andere markten. De nulrente maakt het namelijk eveneens onmogelijk om aandelen correct te waarderen.

Dr. Marc Faber, stichter en uitgever van het Gloom, Boom & Doom Report, stelt vast dat het inmiddels onmogelijk is geworden om vast te stellen wat goedkoop is en wat duur is. Hoe kan in de huidige omstandigheden een schilderij van Andy Warhol correct gewaardeerd worden? Dezelfde vraag kan worden gesteld voor een Picasso of voor een ander kunstwerk. De rente staat namelijk op nul, dus de hele kunstmarkt is scheefgetrokken. Maar wat geldt voor de kunstmarkt, geldt ook voor andere markten. De nulrente maakt het namelijk eveneens onmogelijk om aandelen correct te waarderen.