Er zijn verschillende prijsfactoren in het spel wat de verhouding inflatie-deflatie betreft. De grondstoffenprijzen stabiliseren zich op niveaus die boven het niveau van 12 maanden geleden liggen.

De vertragende economie geeft de bedrijven bovendien weinig ruimte om prijsstijgingen door te rekenen aan hun klanten. Daardoor kunnen de prijzen gaan stabiliseren.

Stabiele prijzen geeft de Federal Reserve anderzijds ruimte om de basisrente op de huidige lage niveaus te houden. Russell Price, senior econoom bij Ameriprise Financial Inc. in Detroit, is van mening dat zowel inflatie als deflatie vermeden kunnen worden, hoewel de oefening voor de Europese centrale bank niet makkelijk belooft te worden.

Er zijn verschillende prijsfactoren in het spel wat de verhouding inflatie-deflatie betreft. De grondstoffenprijzen stabiliseren zich op niveaus die boven het niveau van 12 maanden geleden liggen. De vertragende economie geeft de bedrijven bovendien weinig ruimte om prijsstijgingen door te rekenen aan hun klanten. Daardoor kunnen de prijzen gaan stabiliseren. Stabiele prijzen geeft de Federal Reserve anderzijds ruimte om de basisrente op de huidige lage niveaus te houden. Russell Price, senior econoom bij Ameriprise Financial Inc. in Detroit, is van mening dat zowel inflatie als deflatie vermeden kunnen worden, hoewel de oefening voor de Europese centrale bank niet makkelijk belooft te worden.