De centrale bank hoopt weliswaar de koers van de peso te stabiliseren, maar zal op korte termijn niet kunnen ontsnappen aan grote prijsstijgingen. Dat zal automatisch leiden tot een toename van de inflatie, die in 2013 met 25% al ver boven de internationale normen lag.

Volgens de meeste economen was dat nog een zeer bescheiden schatting, het echte inflatiecijfer ligt waarschijnlijk heel wat hoger. Ongeveer 80% van de Argentijnse bevolking dreigt als gevolg van de devaluatie van de peso in ernstige mate te verarmen. De problemen van het land zijn dus nog niet achter de rug.

De centrale bank hoopt weliswaar de koers van de peso te stabiliseren, maar zal op korte termijn niet kunnen ontsnappen aan grote prijsstijgingen. Dat zal automatisch leiden tot een toename van de inflatie, die in 2013 met 25% al ver boven de internationale normen lag. Volgens de meeste economen was dat nog een zeer bescheiden schatting, het echte inflatiecijfer ligt waarschijnlijk heel wat hoger. Ongeveer 80% van de Argentijnse bevolking dreigt als gevolg van de devaluatie van de peso in ernstige mate te verarmen. De problemen van het land zijn dus nog niet achter de rug.