In december stegen de consumptieprijzen op jaarbasis in de eurozone met 2,2 %, wat een forse stijging is in vergelijking met november. Voor de groeilanden wordt vooral gekeken naar de inflatie.

Het Chinese bbp voor 2010 was hoger dan verwacht, en dat zorgde volgens Dexia voor extra druk op de beleidsmakers om het monetaire beleid verder te verstrakken.

De prijzen van de commodities, die te lijden hadden onder de minder goede vooruitzichten in de groeilanden, hadden volgens Dexia uiteraard een impact op de groei.

Op het einde van de maand zorgden de gebeurtenissen in Tunesië, die daarna ook nog overwaaiden naar Egypte, voor druk op de olieprijzen, waardoor deze zijn gestegen en nu op hun hoogste peil zitten sinds de zomer van 2008.

In december stegen de consumptieprijzen op jaarbasis in de eurozone met 2,2 %, wat een forse stijging is in vergelijking met november. Voor de groeilanden wordt vooral gekeken naar de inflatie. Het Chinese bbp voor 2010 was hoger dan verwacht, en dat zorgde volgens Dexia voor extra druk op de beleidsmakers om het monetaire beleid verder te verstrakken. De prijzen van de commodities, die te lijden hadden onder de minder goede vooruitzichten in de groeilanden, hadden volgens Dexia uiteraard een impact op de groei. Op het einde van de maand zorgden de gebeurtenissen in Tunesië, die daarna ook nog overwaaiden naar Egypte, voor druk op de olieprijzen, waardoor deze zijn gestegen en nu op hun hoogste peil zitten sinds de zomer van 2008.