Het spreekt voor zichzelf dat dit systeem allesbehalve waterdicht was, om van de transparantie nog maar te zwijgen. De deur werd op een kier gezet voor een manipulatie van de zilverprijs, wat in de praktijk dan ook waarschijnlijk gebeurd is. Harde bewijzen daarvoor liggen echter nog niet op tafel.

Het was echter hoog tijd voor iets anders en daarom werd een nieuw systeem ingevoerd dat 'LBMA Silver Price' werd genoemd. Het systeem is nog maar pas in gebruik of daar weerklinken al de eerste klachten. De prijszetting op de zilvermarkt zou nog steeds te wensen overlaten, aldus insiders.

Het spreekt voor zichzelf dat dit systeem allesbehalve waterdicht was, om van de transparantie nog maar te zwijgen. De deur werd op een kier gezet voor een manipulatie van de zilverprijs, wat in de praktijk dan ook waarschijnlijk gebeurd is. Harde bewijzen daarvoor liggen echter nog niet op tafel. Het was echter hoog tijd voor iets anders en daarom werd een nieuw systeem ingevoerd dat 'LBMA Silver Price' werd genoemd. Het systeem is nog maar pas in gebruik of daar weerklinken al de eerste klachten. De prijszetting op de zilvermarkt zou nog steeds te wensen overlaten, aldus insiders.