Volgens Edwards is de stroom van tegenvallende macro-economische indicatoren die door China bekendgemaakt worden nog maar pas begonnen. In de komende weken en maanden zullen nog veel meer signalen opduiken die er op wijzen dat de Chinese economie op een harde landing afstevent.

Sommige optimisten zijn van mening dat de daling van de koperprijs uiteindelijk goed nieuws is voor de geïndustrialiseerde landen omdat deze minder zullen moeten betalen voor hun grondstoffen. Dezelfde denkfout werd ook in 2008 gemaakt, aldus Edwards, met de gekende gevolgen.

Volgens Edwards is de stroom van tegenvallende macro-economische indicatoren die door China bekendgemaakt worden nog maar pas begonnen. In de komende weken en maanden zullen nog veel meer signalen opduiken die er op wijzen dat de Chinese economie op een harde landing afstevent. Sommige optimisten zijn van mening dat de daling van de koperprijs uiteindelijk goed nieuws is voor de geïndustrialiseerde landen omdat deze minder zullen moeten betalen voor hun grondstoffen. Dezelfde denkfout werd ook in 2008 gemaakt, aldus Edwards, met de gekende gevolgen.