De prijsval bij het goud ging namelijk gepaard met prijsdalingen bij andere grondstoffen en dat zou er op kunnen wijzen dat de FED en de andere centrale banken er niet in geslaagd zijn om de vraag weer te doen aantrekken, dit ondanks de grote hoeveelheden liquiditeiten die in het systeem werden gepompt.

Tegen die achtergrond zou de prijsdaling bij het goud als een breder signaal geïnterpreteerd mogen worden, zoals bijvoorbeeld de instorting van het hedge fund Long-Term Capital Management in 1998. Ook de ondergang van dit fonds werd voorafgegaan door een instorting van de goudprijs.

De prijsval bij het goud ging namelijk gepaard met prijsdalingen bij andere grondstoffen en dat zou er op kunnen wijzen dat de FED en de andere centrale banken er niet in geslaagd zijn om de vraag weer te doen aantrekken, dit ondanks de grote hoeveelheden liquiditeiten die in het systeem werden gepompt. Tegen die achtergrond zou de prijsdaling bij het goud als een breder signaal geïnterpreteerd mogen worden, zoals bijvoorbeeld de instorting van het hedge fund Long-Term Capital Management in 1998. Ook de ondergang van dit fonds werd voorafgegaan door een instorting van de goudprijs.