Maar wat was nu eigenlijk de reden van de prijsval bij de edelmetalen? Vorige week kregen zowel goud als zilver de zwaarste klappen sinds juni laatstleden. Voor een troy ounce goud werd op de COMEX vrijdag nog 1308,60 dollar betaald, of anderhalf procent minder dan de dag voordien.

In het geval van zilver bedroeg het verlies zelfs bijna 2%. Vanaf 1 januari van dit jaar is de goudprijs nu al met 22% gedaald. Peter Hug van Kitco Metals merkt op dat de financiële markten met angst in het hart uitkijken naar wat de Amerikaanse centrale bank volgende vrijdag zal zeggen.

Maar wat was nu eigenlijk de reden van de prijsval bij de edelmetalen? Vorige week kregen zowel goud als zilver de zwaarste klappen sinds juni laatstleden. Voor een troy ounce goud werd op de COMEX vrijdag nog 1308,60 dollar betaald, of anderhalf procent minder dan de dag voordien. In het geval van zilver bedroeg het verlies zelfs bijna 2%. Vanaf 1 januari van dit jaar is de goudprijs nu al met 22% gedaald. Peter Hug van Kitco Metals merkt op dat de financiële markten met angst in het hart uitkijken naar wat de Amerikaanse centrale bank volgende vrijdag zal zeggen.