De pogingen van de Chinese regering om de vastgoedmarkt te doen afkoelen, lijken vruchten af te werpen. De jongste maanden zijn de prijzen voor woningen en appartementen gedaald. Die afkoeling komt niet ongelegen, want de prijzen waren door het dak gevlogen.

Bovendien was er ook het probleem van de spooksteden, steden waar een meer dan normale leegstand was. De daling van de vastgoedprijzen wordt echter niet door iederen even goed ontvangen. Sommige bezitters van vastgoed protesteren heftig tegen de prijsdalingen, waarbij het al meermaals tot incidenten is gekomen.

De pogingen van de Chinese regering om de vastgoedmarkt te doen afkoelen, lijken vruchten af te werpen. De jongste maanden zijn de prijzen voor woningen en appartementen gedaald. Die afkoeling komt niet ongelegen, want de prijzen waren door het dak gevlogen. Bovendien was er ook het probleem van de spooksteden, steden waar een meer dan normale leegstand was. De daling van de vastgoedprijzen wordt echter niet door iederen even goed ontvangen. Sommige bezitters van vastgoed protesteren heftig tegen de prijsdalingen, waarbij het al meermaals tot incidenten is gekomen.