Uit een rapport van de VN blijkt namelijk dat Iran zich bezighoudt met nucleaire werkzaamheden.

Iran laat weten dat het nucleair programma geheel voor vreedzame doeleinden is. In het Westen is er nu sprake van een mogelijk verbod op olie export uit Iran, het één na grootste olie producerende land van de OPEC.

Volgens de Iraanse Minister van Buitenlandse Zaken Mehmanparast zou de prijs van een vat olie bij een dergelijk embargo kunnen stijgen naar 250 dollar.

Een meer dan verdubbeling van de huidige olieprijs zou volgens Royal Bank of Scotland een negatief effect hebben op de westerse economieën die momenteel kampen met een schuldencrisis.

Uit een rapport van de VN blijkt namelijk dat Iran zich bezighoudt met nucleaire werkzaamheden. Iran laat weten dat het nucleair programma geheel voor vreedzame doeleinden is. In het Westen is er nu sprake van een mogelijk verbod op olie export uit Iran, het één na grootste olie producerende land van de OPEC. Volgens de Iraanse Minister van Buitenlandse Zaken Mehmanparast zou de prijs van een vat olie bij een dergelijk embargo kunnen stijgen naar 250 dollar. Een meer dan verdubbeling van de huidige olieprijs zou volgens Royal Bank of Scotland een negatief effect hebben op de westerse economieën die momenteel kampen met een schuldencrisis.