Voor het eerst in minstens een decennium is er sprake van een overschot op de markt, wat het gevolg is van de combinatie van een grotere productie met een vertraagde vraag vanuit China.

De Chinezen, de grootste kopers op de ijzerertsmarkt, verhoogden hun productie aan het traagste tempo voor de afgelopen vijf jaar.

Volgens Morgan Stanley zal het aanbod aan ijzererts dit jaar met 9,10% stijgen, terwijl de vraag maar met 8,30% zal toenemen. Volgend jaar zal het surplus nog toenemen en die ongunstige trend zal zich nog minstens tot 2018 doorzetten. De prijzen voor ijzererts kunnen dit jaar met ongeveer een derde dalen, aldus een rondvraag gedaan door Bloomberg.

Voor het eerst in minstens een decennium is er sprake van een overschot op de markt, wat het gevolg is van de combinatie van een grotere productie met een vertraagde vraag vanuit China. De Chinezen, de grootste kopers op de ijzerertsmarkt, verhoogden hun productie aan het traagste tempo voor de afgelopen vijf jaar. Volgens Morgan Stanley zal het aanbod aan ijzererts dit jaar met 9,10% stijgen, terwijl de vraag maar met 8,30% zal toenemen. Volgend jaar zal het surplus nog toenemen en die ongunstige trend zal zich nog minstens tot 2018 doorzetten. De prijzen voor ijzererts kunnen dit jaar met ongeveer een derde dalen, aldus een rondvraag gedaan door Bloomberg.