De analisten van deze bank denken dat er 30% kans is dat een vat Brent nog dit jaar 160 dollar gaat kosten. Sabine Schels, commodity strategist bij BoA Merrill Lynch in Londen, gelooft dat de commoditiesprijzen dit jaar gaan blijven stijgen.

Schels gaat voor het tweede kwartaal uit van een gemiddelde olieprijs van 122 dollar per vat. In het derde kwartaal zou de olieprijs vervolgens kunnen doorstijgen richting 140 dollar per vat. Gezien de onrust in het Midden-Oosten kan de olieprijs nadien verder doorstijgen.

De analisten van deze bank denken dat er 30% kans is dat een vat Brent nog dit jaar 160 dollar gaat kosten. Sabine Schels, commodity strategist bij BoA Merrill Lynch in Londen, gelooft dat de commoditiesprijzen dit jaar gaan blijven stijgen. Schels gaat voor het tweede kwartaal uit van een gemiddelde olieprijs van 122 dollar per vat. In het derde kwartaal zou de olieprijs vervolgens kunnen doorstijgen richting 140 dollar per vat. Gezien de onrust in het Midden-Oosten kan de olieprijs nadien verder doorstijgen.