De analisten van de bank wijzen op de kansen, bedreigingen en kantelpunten. Al geruime tijd is de koers van Brent Oil

bezig in een overgangsfase, waarin langzaam maar zeker de contouren van een nieuwe dalende trendfase zichtbaar

worden.

Beer en stier laten vooralsnog een klassiek voorbeeld zien van een uptrend die draait naar een downtrend. Vanaf 127,00 startte in eerste instantie een reactiebeweging in de toen nog actieve uptrend.

Deze beweging werd opgevolgd door een breakout omdat de sleepkabel werd gebroken. De eerste stap in een potentiële downtrend droogde op rond 88,50.

Validatie van een trendbreuk gebeurt door een pullback

Vervolgens ging een pullback van start, hetgeen is een reactie op de breakout, teneinde de trendbreuk te valideren. Royal Bank of Scotland heeft de Fibonacci retracements ingezet om aan te geven tot waar de pullback, de tweede stap in de nieuwe downtrend, kan aanhouden.

In dit geval was het ruim 108 dollar, gelijk aan een 50% Fibogrens. Momenteel lijkt de eerste lagere top onder de gebroken sleepkabel in de maak, de koers begint te haperen tegen de 50,0% grens, keurig bevestigd door de RSI die onder de 50-lijn stil valt.

Alles wijst dus thans in de richting van de beer, die de gelegenheid krijgt de koers omlaag te drukken naar de recente 88,50 dollar bodem, en lager, de derde en definitieve stap in de nieuwe downtrend.

Echter, boven afgerond 108 dollar en de sleepkabel op afgerond 110 dollar verpietert het geschetste scenario en faalt de beer. Het gevaar van een nieuwe downtrend verdwijnt dan. Kortom, de 108-110 weerstandzone is volgens Royal Bank of Scotland een cruciale breek- of draaizone.

De analisten van de bank wijzen op de kansen, bedreigingen en kantelpunten. Al geruime tijd is de koers van Brent Oil bezig in een overgangsfase, waarin langzaam maar zeker de contouren van een nieuwe dalende trendfase zichtbaar worden. Beer en stier laten vooralsnog een klassiek voorbeeld zien van een uptrend die draait naar een downtrend. Vanaf 127,00 startte in eerste instantie een reactiebeweging in de toen nog actieve uptrend. Deze beweging werd opgevolgd door een breakout omdat de sleepkabel werd gebroken. De eerste stap in een potentiële downtrend droogde op rond 88,50. Validatie van een trendbreuk gebeurt door een pullback Vervolgens ging een pullback van start, hetgeen is een reactie op de breakout, teneinde de trendbreuk te valideren. Royal Bank of Scotland heeft de Fibonacci retracements ingezet om aan te geven tot waar de pullback, de tweede stap in de nieuwe downtrend, kan aanhouden. In dit geval was het ruim 108 dollar, gelijk aan een 50% Fibogrens. Momenteel lijkt de eerste lagere top onder de gebroken sleepkabel in de maak, de koers begint te haperen tegen de 50,0% grens, keurig bevestigd door de RSI die onder de 50-lijn stil valt. Alles wijst dus thans in de richting van de beer, die de gelegenheid krijgt de koers omlaag te drukken naar de recente 88,50 dollar bodem, en lager, de derde en definitieve stap in de nieuwe downtrend. Echter, boven afgerond 108 dollar en de sleepkabel op afgerond 110 dollar verpietert het geschetste scenario en faalt de beer. Het gevaar van een nieuwe downtrend verdwijnt dan. Kortom, de 108-110 weerstandzone is volgens Royal Bank of Scotland een cruciale breek- of draaizone.