De omzet groeide in 2011 met 88% naar $3,71 miljard tegen $1,97 miljard in 2010. Ook de winst kende een vergelijkbare groei van 606 miljoen naar $1 miljard.

Wereldwijd zijn er bijna 900 miljoen accounts, waarvan meer dan de helft dagelijks de website bezoekt. In technologisch opzicht heeft Facebook een aantal jaren voorsprong op de concurrentie.

Vlak voor de beursgang gebeurde er nog iets opmerkelijks: Morgan Stanley stelde haar omzetverwachting voor Facebook bij omdat het gebruik zich verschuift van vast internet naar mobiel. En juist daar heeft Facebook problemen met reclame-inkomsten.

Na de emissie

Uit een poll op Marketwatch.com kwam naar voren dat bijna 70% van de beleggers zeer positief was en schatte dat Facebook bij de eerste handel boven de $45 zou noteren.

Een analistenpeiling op Bloomberg viel minder positief uit: 79% sprak van een overwaardering bij deze emissiekoers. Op de eerste dag verhandelden beleggers bijna 600 miljoen aandelen, terwijl het totaal verhandelbare aantal 419 miljoen stuks bedraagt.

De 'underwriters' kochten Facebook en masse om de koers te stuwen. Dit mocht niet baten. Inmiddels noteert Facebook $33 en is de stemming omgeslagen. 17,5% van de beleggers verwacht volgens Royal Bank of Scotland nu nog dat de aandelenkoers eind deze maand boven de $45 zal staan.

De omzet groeide in 2011 met 88% naar $3,71 miljard tegen $1,97 miljard in 2010. Ook de winst kende een vergelijkbare groei van 606 miljoen naar $1 miljard. Wereldwijd zijn er bijna 900 miljoen accounts, waarvan meer dan de helft dagelijks de website bezoekt. In technologisch opzicht heeft Facebook een aantal jaren voorsprong op de concurrentie. Vlak voor de beursgang gebeurde er nog iets opmerkelijks: Morgan Stanley stelde haar omzetverwachting voor Facebook bij omdat het gebruik zich verschuift van vast internet naar mobiel. En juist daar heeft Facebook problemen met reclame-inkomsten.Na de emissie Uit een poll op Marketwatch.com kwam naar voren dat bijna 70% van de beleggers zeer positief was en schatte dat Facebook bij de eerste handel boven de $45 zou noteren. Een analistenpeiling op Bloomberg viel minder positief uit: 79% sprak van een overwaardering bij deze emissiekoers. Op de eerste dag verhandelden beleggers bijna 600 miljoen aandelen, terwijl het totaal verhandelbare aantal 419 miljoen stuks bedraagt. De 'underwriters' kochten Facebook en masse om de koers te stuwen. Dit mocht niet baten. Inmiddels noteert Facebook $33 en is de stemming omgeslagen. 17,5% van de beleggers verwacht volgens Royal Bank of Scotland nu nog dat de aandelenkoers eind deze maand boven de $45 zal staan.