Over de afgelopen 12 jaar bewogen de beurskoersen gemiddeld zijdelings. Voor beleggers viel er dus niet zo veel te rapen. De prestaties doen denken aan die tijdens de Grote Depressie.

Na de legendarische crash van 1929 kostte het de markt 20 jaar alvorens, rekening gehouden met inflatie, opnieuw op het niveau van 1929 uit te komen. Het kostte zelfs 56 jaar alvorens de pieken van 1929 geëvenaard werden.

Doug Short van dshort.com heeft zijn huiswerk gedaan. Hij kwam op basis van de charts tot de conclusie dat de prestaties beurzen gecorrigeerd voor inflatie tijdens de huidige crisis zelfs nog slechter zijn dan tijdens Grote Depressie.

Gecorrigeerd voor inflatie is de beurs 34% lager ten opzichte van de piek uit 2000. Tijdens de Grote Depressie bedroeg die daling slechts 16%.

Over de afgelopen 12 jaar bewogen de beurskoersen gemiddeld zijdelings. Voor beleggers viel er dus niet zo veel te rapen. De prestaties doen denken aan die tijdens de Grote Depressie. Na de legendarische crash van 1929 kostte het de markt 20 jaar alvorens, rekening gehouden met inflatie, opnieuw op het niveau van 1929 uit te komen. Het kostte zelfs 56 jaar alvorens de pieken van 1929 geëvenaard werden. Doug Short van dshort.com heeft zijn huiswerk gedaan. Hij kwam op basis van de charts tot de conclusie dat de prestaties beurzen gecorrigeerd voor inflatie tijdens de huidige crisis zelfs nog slechter zijn dan tijdens Grote Depressie. Gecorrigeerd voor inflatie is de beurs 34% lager ten opzichte van de piek uit 2000. Tijdens de Grote Depressie bedroeg die daling slechts 16%.