Met de uitslag op komst, stonden de futures op de Amerikaanse beurzen in het rood, maar in de loop van de morgen zijn de futures op de S&P 500 opnieuw beginnen te stijgen. Toch valt onmogelijk te voorspellen hoe de Amerikaanse beurzen straks zullen openen.

Of er veel ruimte is euforie, valt trouwens te betwijfelen. President Obama zal nu allereerst compromis over begroting moeten onderhandelen en zo'n compromis zal niet makkelijk te bereiken zijn.

Zonder een akkoord zullen een aantal automatische besparingen en belastingverhogingen volgend jaar van kracht worden. Maar in afwachting van meer nieuws over de presidentsverkiezingen, kijken we nog eens even naar wat op de grondstoffenmarkten gebeurt.

Prijs van bevroren sinaasappelsap op en neer

De prijs van bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) steeg volgens Royal Bank of Scotland vorige week naar het hoogste niveau in een maand maar moest nadien terug wat terrein prijsgeven. Daardoor bleef de winst op

weekbasis beperkt tot amper 0,4 procent.

Het orkaanseizoen is nu zo goed als voorbij terwijl het nog iets te vroeg is om een weerpremie op te bouwen in anticipatie op de winter. De koffieprijs bleef op weekbasis ongewijzigd.

De Colombiaanse National Association of Coffee Growers liet weten dat de koffieopbrengst dit jaar zal uitkomen op 8,5 miljoen zakken (van 60 kilogram).

Vorig jaar bedroeg de oogst amper 7,8 miljoen zakken, wat het laagste niveau in meer dan 30 jaar was. Colombia is na Brazilië de grootste producent van arabica koffiebonen. De prijs van een pond suiker steeg met 0,9 procent.

Met de uitslag op komst, stonden de futures op de Amerikaanse beurzen in het rood, maar in de loop van de morgen zijn de futures op de S&P 500 opnieuw beginnen te stijgen. Toch valt onmogelijk te voorspellen hoe de Amerikaanse beurzen straks zullen openen. Of er veel ruimte is euforie, valt trouwens te betwijfelen. President Obama zal nu allereerst compromis over begroting moeten onderhandelen en zo'n compromis zal niet makkelijk te bereiken zijn. Zonder een akkoord zullen een aantal automatische besparingen en belastingverhogingen volgend jaar van kracht worden. Maar in afwachting van meer nieuws over de presidentsverkiezingen, kijken we nog eens even naar wat op de grondstoffenmarkten gebeurt.Prijs van bevroren sinaasappelsap op en neer De prijs van bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) steeg volgens Royal Bank of Scotland vorige week naar het hoogste niveau in een maand maar moest nadien terug wat terrein prijsgeven. Daardoor bleef de winst op weekbasis beperkt tot amper 0,4 procent. Het orkaanseizoen is nu zo goed als voorbij terwijl het nog iets te vroeg is om een weerpremie op te bouwen in anticipatie op de winter. De koffieprijs bleef op weekbasis ongewijzigd. De Colombiaanse National Association of Coffee Growers liet weten dat de koffieopbrengst dit jaar zal uitkomen op 8,5 miljoen zakken (van 60 kilogram). Vorig jaar bedroeg de oogst amper 7,8 miljoen zakken, wat het laagste niveau in meer dan 30 jaar was. Colombia is na Brazilië de grootste producent van arabica koffiebonen. De prijs van een pond suiker steeg met 0,9 procent.