Geschat wordt het dat tekort op de begroting in de komende 10 jaar gaat oplopen tot een totaal bedrag van 9300 miljard dollar. Het Congressional Budget Office ging vorige week uit van een deficiet van 2300 miljard dollar, wat veel meer is dan bij de vorige berekening in februari.

Zelfs de eigen administratie van Obama noemt dergelijke cijfers onaanvaardbaar. Het ziet er namelijk naar uit er geen geld meer beschikbaar zal zijn voor alternatieve energie en voor een herziening van het gezondheidsstelsel.

Geschat wordt het dat tekort op de begroting in de komende 10 jaar gaat oplopen tot een totaal bedrag van 9300 miljard dollar. Het Congressional Budget Office ging vorige week uit van een deficiet van 2300 miljard dollar, wat veel meer is dan bij de vorige berekening in februari. Zelfs de eigen administratie van Obama noemt dergelijke cijfers onaanvaardbaar. Het ziet er namelijk naar uit er geen geld meer beschikbaar zal zijn voor alternatieve energie en voor een herziening van het gezondheidsstelsel.