Hij is onder andere van plan om te investeren in manufacturing, onderwijs, propere energie en infrastructuur. Het belangrijkste punt is waarschijnlijk dat hij Amerikaanse bedrijven er toe wil aansporen om hun jobs weer terug naar de Verenigde Staten te brengen, veel van die jobs worden nu in het buitenland verricht.

Obama kondigde ook een Creating an Energy Efficiency Race aan, waarbij de afzonderlijke staten worden aangespoord om zoveel mogelijk te investeren in duurzaamheid.

Via het "Fix It First" programma worden dringende herstellingen in infrastructuur verricht, terwijl het Partnership to Rebuild America gericht is op meer privé-investeringen in business infrastructuur.

Hij is onder andere van plan om te investeren in manufacturing, onderwijs, propere energie en infrastructuur. Het belangrijkste punt is waarschijnlijk dat hij Amerikaanse bedrijven er toe wil aansporen om hun jobs weer terug naar de Verenigde Staten te brengen, veel van die jobs worden nu in het buitenland verricht. Obama kondigde ook een Creating an Energy Efficiency Race aan, waarbij de afzonderlijke staten worden aangespoord om zoveel mogelijk te investeren in duurzaamheid. Via het "Fix It First" programma worden dringende herstellingen in infrastructuur verricht, terwijl het Partnership to Rebuild America gericht is op meer privé-investeringen in business infrastructuur.