De Euro Stoxx 50 geeft ruim een half procent prijs, de BEL 20 kan het verlies beperken tot ruim een kwart procent. Delhaize onderscheidt zich in Brussel in positieve zin.

In Frankrijk ging er in de afgelopen dagen veel aandacht uit naar het gevecht dat werd uitgevochten tussen president François Hollande en Lakshmi Mittal, de voorziter van ArcelorMittal. Hollande eist van Mittal garanties op lange termijn garanties voor het handhaven van de tewerkstelling in de fabriek van Florange.

Krijgt hij niet, dan dreigt Hollande om de activiteiten van Arcelor Mittal in Frankrijk te nationaliseren. Daarmee maakt de Franse president zijn dreigementen waar om zich actiever met de economie te moeien, kwestie van de werkloosheid te reduceren. Volgens de meeste economen vecht Hollande op verloren stellingen, op deze manier zal hij het tij niet doen keren.

De Euro Stoxx 50 geeft ruim een half procent prijs, de BEL 20 kan het verlies beperken tot ruim een kwart procent. Delhaize onderscheidt zich in Brussel in positieve zin. In Frankrijk ging er in de afgelopen dagen veel aandacht uit naar het gevecht dat werd uitgevochten tussen president François Hollande en Lakshmi Mittal, de voorziter van ArcelorMittal. Hollande eist van Mittal garanties op lange termijn garanties voor het handhaven van de tewerkstelling in de fabriek van Florange.Krijgt hij niet, dan dreigt Hollande om de activiteiten van Arcelor Mittal in Frankrijk te nationaliseren. Daarmee maakt de Franse president zijn dreigementen waar om zich actiever met de economie te moeien, kwestie van de werkloosheid te reduceren. Volgens de meeste economen vecht Hollande op verloren stellingen, op deze manier zal hij het tij niet doen keren.