President van de Dallas FED Richard Fisher waarschuwt nogmaals voor de Amerikaanse banksector. 52% van de deposito's bevinden zich bij slechts vijf banken en dergelijke situatie is volgens Fisher op lange termijn niet houdbaar. In 1970 hadden de vijf grootste banken slechts 17% van de deposito's in beheer, zelfs voor het uitbreken van de crisis lag dat percentage nog lager.

Inkoopmanagersindex VS verrast positief

De Amerikaanse beurzen gingen gisteren hoger de dag uit, vooral door een sterker dan verwacht cijfer van de inkoopmanagersindex voor de industrie. De index steeg naar 54,8 in april van 53,4 en kwam daarmee hoger uit dan de verwachte 53.

De index staat nu op het hoogste niveau sinds juni 2011. Onderliggend waren volgens Theodoor Gilissen Bankiers de nieuwe orders en werkgelegenheid subcomponenten sterk, met stijgingen naar het hoogste niveau sinds respectievelijk april en juni vorig jaar. De cijfers laten zien dat de groei in de Amerikaanse industriesector door zet.

Vandaag zal de aandacht vooral uitgaan naar de werkgelegenheidscijfers van ADP, waar een stijging van 170.000 banen werd verwacht. Uiteindelijk waren dat maar 119.000 banen.

President van de Dallas FED Richard Fisher waarschuwt nogmaals voor de Amerikaanse banksector. 52% van de deposito's bevinden zich bij slechts vijf banken en dergelijke situatie is volgens Fisher op lange termijn niet houdbaar. In 1970 hadden de vijf grootste banken slechts 17% van de deposito's in beheer, zelfs voor het uitbreken van de crisis lag dat percentage nog lager. Inkoopmanagersindex VS verrast positief De Amerikaanse beurzen gingen gisteren hoger de dag uit, vooral door een sterker dan verwacht cijfer van de inkoopmanagersindex voor de industrie. De index steeg naar 54,8 in april van 53,4 en kwam daarmee hoger uit dan de verwachte 53. De index staat nu op het hoogste niveau sinds juni 2011. Onderliggend waren volgens Theodoor Gilissen Bankiers de nieuwe orders en werkgelegenheid subcomponenten sterk, met stijgingen naar het hoogste niveau sinds respectievelijk april en juni vorig jaar. De cijfers laten zien dat de groei in de Amerikaanse industriesector door zet. Vandaag zal de aandacht vooral uitgaan naar de werkgelegenheidscijfers van ADP, waar een stijging van 170.000 banen werd verwacht. Uiteindelijk waren dat maar 119.000 banen.