Lukt dat niet, dan zal de regering worden ontbonden en mogen de Portugezen naar de stembus gaan. De politieke problemen in Portugal hebben ook Europa een flinke pad in de korf gezet.

Volgens Jacques Cailloux van Royal Bank of Scotland is het onvermijdelijk dat Portugal om buitenlandse steun zal moeten verzoeken. Het zou zelfs een kwestie van dagen zijn alvorens dat gaat gebeuren.

De ratinghuizen kunnen hun kredietrating voor het land nog verder verlagen, met als gevolg dat de situatie steeds moeilijker gaat worden. Mogelijk wordt er al dit weekend over een reddingsplan gepraat.

Lukt dat niet, dan zal de regering worden ontbonden en mogen de Portugezen naar de stembus gaan. De politieke problemen in Portugal hebben ook Europa een flinke pad in de korf gezet. Volgens Jacques Cailloux van Royal Bank of Scotland is het onvermijdelijk dat Portugal om buitenlandse steun zal moeten verzoeken. Het zou zelfs een kwestie van dagen zijn alvorens dat gaat gebeuren. De ratinghuizen kunnen hun kredietrating voor het land nog verder verlagen, met als gevolg dat de situatie steeds moeilijker gaat worden. Mogelijk wordt er al dit weekend over een reddingsplan gepraat.