De goudpremie in India is vorige week gehalveerd, waarbij wordt verwacht dat de regering de beperkingen op de import van goud zal opheffen. Daardoor zou de vraag naar goud kunnen toenemen. De premie in India bedraagt nog 30 tot 40 dollar per troy ounce, ten opzichte van 80 tot 90 dollar vorige week.

In China blijft de goudpremie beperkt tot ongeveer 3 dollar per troy ounce. Die premie staat al geruime tijd onder druk, hetgeen aangeeft dat er nog altijd geen sprake is van een herstel van de vraag. Blijkbaar is China even verzadigd wat de aanvoer van goud betreft, de goudhonger van de Chinezen is niet oneindig.

De goudpremie in India is vorige week gehalveerd, waarbij wordt verwacht dat de regering de beperkingen op de import van goud zal opheffen. Daardoor zou de vraag naar goud kunnen toenemen. De premie in India bedraagt nog 30 tot 40 dollar per troy ounce, ten opzichte van 80 tot 90 dollar vorige week. In China blijft de goudpremie beperkt tot ongeveer 3 dollar per troy ounce. Die premie staat al geruime tijd onder druk, hetgeen aangeeft dat er nog altijd geen sprake is van een herstel van de vraag. Blijkbaar is China even verzadigd wat de aanvoer van goud betreft, de goudhonger van de Chinezen is niet oneindig.