Het bericht werd de wereld ingestuurd door Marketing News, dat zich baseerde op een ongeïdentificeerde bron. De Grieken zouden met name gekant zijn tegen bemoeienis door het Internationaal Monetair Fonds.

Volgens Marketing News zou minister George Papaconstantinou bevreesd zijn dat de uitvoering van het plan tot sociale onrust aanleiding zou geven. Het bericht werd echter door Griekenland in de loop van dinsdag ontkend.

Minister George Papaconstantinou bevestigde nogmaals dat het reddingsplan belangrijk blijft voor zijn land, maar dat het tot dusver nog niet geactiviteerd hoefde te worden.

Een gevolg van het gerucht was wel dat de premie die op Griekse staatsobligaties ten opzichte van Duitse staatsobligaties moet worden betaald het hoogste peil sinds 1998 bereikte.

Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie steeg onmiddellijk na de publicatie van het Marketing News rapport met 168 basispunten.

Het bericht werd de wereld ingestuurd door Marketing News, dat zich baseerde op een ongeïdentificeerde bron. De Grieken zouden met name gekant zijn tegen bemoeienis door het Internationaal Monetair Fonds. Volgens Marketing News zou minister George Papaconstantinou bevreesd zijn dat de uitvoering van het plan tot sociale onrust aanleiding zou geven. Het bericht werd echter door Griekenland in de loop van dinsdag ontkend. Minister George Papaconstantinou bevestigde nogmaals dat het reddingsplan belangrijk blijft voor zijn land, maar dat het tot dusver nog niet geactiviteerd hoefde te worden. Een gevolg van het gerucht was wel dat de premie die op Griekse staatsobligaties ten opzichte van Duitse staatsobligaties moet worden betaald het hoogste peil sinds 1998 bereikte. Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie steeg onmiddellijk na de publicatie van het Marketing News rapport met 168 basispunten.