- De rentes in de kernlanden van de eurozone zijn historisch laag en zullen dat in de nabije toekomst waarschijnlijk blijven. Dit is een groot verschil met de inflatoire jaren zeventig, toen de rentes tot boven 10% stegen. Uiteindelijk is groei veel meer waard wanneer die kan worden verdisconteerd tegen lage rentetarieven.

- Veel hedendaagse wereldmerken hebben een groot afzetgebied in opkomende markten. Dat geeft hen een enorm voordeel ten opzichte van bedrijven die zich alleen op Europa richten. Dit was anders in de jaren zeventig, toen de VS en Europa zelf nog veel weg hadden van een opkomende markt en toen het IJzeren Gordijn nog bestond. In die dagen concurreerden westerse bedrijven met elkaar in een en dezelfde omgeving.

- In de jaren zeventig kregen spaarders een goede beloning, zeker in nominale zin, waardoor sparen een aanlokkelijk alternatief voor aandelenbelegging was. Momenteel zitten spaarders in een veel lastiger parket, waardoor velen de stap overwegen naar obligaties of aandelen met een beperkt risicoprofiel.

- defensieve groeiaandelen worden bijna altijd verhandeld tegen een premie ten opzichte van de algehele markt. Momenteel is die premie hoger dan gemiddeld, maar nog altijd ver verwijderd van de 100%+ die van oudsher wordt gezien als het punt waarop er sprake is van een zeepbel.

- De rentes in de kernlanden van de eurozone zijn historisch laag en zullen dat in de nabije toekomst waarschijnlijk blijven. Dit is een groot verschil met de inflatoire jaren zeventig, toen de rentes tot boven 10% stegen. Uiteindelijk is groei veel meer waard wanneer die kan worden verdisconteerd tegen lage rentetarieven. - Veel hedendaagse wereldmerken hebben een groot afzetgebied in opkomende markten. Dat geeft hen een enorm voordeel ten opzichte van bedrijven die zich alleen op Europa richten. Dit was anders in de jaren zeventig, toen de VS en Europa zelf nog veel weg hadden van een opkomende markt en toen het IJzeren Gordijn nog bestond. In die dagen concurreerden westerse bedrijven met elkaar in een en dezelfde omgeving. - In de jaren zeventig kregen spaarders een goede beloning, zeker in nominale zin, waardoor sparen een aanlokkelijk alternatief voor aandelenbelegging was. Momenteel zitten spaarders in een veel lastiger parket, waardoor velen de stap overwegen naar obligaties of aandelen met een beperkt risicoprofiel. - defensieve groeiaandelen worden bijna altijd verhandeld tegen een premie ten opzichte van de algehele markt. Momenteel is die premie hoger dan gemiddeld, maar nog altijd ver verwijderd van de 100%+ die van oudsher wordt gezien als het punt waarop er sprake is van een zeepbel.