Het optimisme over het verder aantrekken van de economie maakt dat bedrijven gestimuleerd worden hun contanten te gebruiken voor groei buiten het eigen bedrijf nu de waarderingen nog aantrekkelijk zijn.

Het verbeterde sentiment maakt dat ondernemingen na jaren waarin de nadruk lag op het afbouwen van schulden en autonome groei, nu weer kijken naar fusies en overnames.

Tussen 2001 en 2013 betaalden Amerikaanse kopers een gemiddelde premie van 25% voor kleinere bedrijven (marktkapitalisatie tussen 200 miljoen en 4 miljard euro) en iets meer dan 26% voor middelgrote bedrijven (marktkapitalisatie tot 10 miljard euro), zo blijkt uit een analyse van de Standard & Poor's indices door AllianzGI Global Capital Markets & Thematic Research

De premie voor een grotere (large cap) overname was daarentegen slechts 10%. De premies zijn berekend op basis van de gemiddelde aandelenprijs in de twintig dagen voor de overname.

Het optimisme over het verder aantrekken van de economie maakt dat bedrijven gestimuleerd worden hun contanten te gebruiken voor groei buiten het eigen bedrijf nu de waarderingen nog aantrekkelijk zijn. Het verbeterde sentiment maakt dat ondernemingen na jaren waarin de nadruk lag op het afbouwen van schulden en autonome groei, nu weer kijken naar fusies en overnames. Tussen 2001 en 2013 betaalden Amerikaanse kopers een gemiddelde premie van 25% voor kleinere bedrijven (marktkapitalisatie tussen 200 miljoen en 4 miljard euro) en iets meer dan 26% voor middelgrote bedrijven (marktkapitalisatie tot 10 miljard euro), zo blijkt uit een analyse van de Standard & Poor's indices door AllianzGI Global Capital Markets & Thematic Research De premie voor een grotere (large cap) overname was daarentegen slechts 10%. De premies zijn berekend op basis van de gemiddelde aandelenprijs in de twintig dagen voor de overname.