Daarmee doen aandelen van dit soort bedrijven het ook beter dan de markt na jaren op rij ondermaats gepresteerd te hebben.

ABN Amro plaatst het aandeel Praxair daarom op de lijst met Aanbevolen aandelen.

De industriële gasindustrie heeft een grote consolidatieslag achter de rug waarna een selectief groepje producenten met een grote, loyale klantportfolio is overgebleven.

De toenemende industriële bedrijvigheid in de Verenigde Staten en opkomende markten vraagt om grote hoeveelheden gas.

Het gaat om fabrieken, de metaalindustrie, energiesector, chemiesector en producenten van elektronica.

Grote Amerikaanse gasproducenten zoals Praxair zijn sterk internationaal gepositioneerd. Nog maar de helft van de omzet komt uit de Verenigde Staten en 32% uit snelgroeiende economieën in Latijns-Amerika en Azië.

Omdat aardgas en bijproducten uit petrochemische raffinage de belangrijkste grondstoffen zijn voor industrieel gas profiteert de industrie van de schalierevolutie in de Verenigde Staten.

Gasprijzen zijn momenteel laag aan de andere kant van de oceaan, terwijl de chemie de capaciteit flink opvoert.

Hierdoor komen er meer grondstoffen beschikbaar voor de productie van industrieel gas. De energie-intensieve productie van industrieel gas kan ook tegen lagere kosten worden uitgevoerd.

De industriële gassector ziet de vraag snel stijgen door de toegenomen industriële activiteit in de wereld.

Dalende kosten en hoge toetreedkosten voor nieuwkomers zorgen voor een positief klimaat.

De klanten zijn stevig gebonden aan hun afnemers omdat het transport van industrieel gas kostbaar is.

Bovendien zal de concurrentie door consolidaties verminderen, ook in opkomende markten. De vrije kasstroom in de sector is hoog en balansen zijn sterk. Dat maakt ruimte vrij voor het uitkeren van dividend en aandeleninkoopprogramma's.

Daarmee doen aandelen van dit soort bedrijven het ook beter dan de markt na jaren op rij ondermaats gepresteerd te hebben. ABN Amro plaatst het aandeel Praxair daarom op de lijst met Aanbevolen aandelen. De industriële gasindustrie heeft een grote consolidatieslag achter de rug waarna een selectief groepje producenten met een grote, loyale klantportfolio is overgebleven. De toenemende industriële bedrijvigheid in de Verenigde Staten en opkomende markten vraagt om grote hoeveelheden gas. Het gaat om fabrieken, de metaalindustrie, energiesector, chemiesector en producenten van elektronica. Grote Amerikaanse gasproducenten zoals Praxair zijn sterk internationaal gepositioneerd. Nog maar de helft van de omzet komt uit de Verenigde Staten en 32% uit snelgroeiende economieën in Latijns-Amerika en Azië. Omdat aardgas en bijproducten uit petrochemische raffinage de belangrijkste grondstoffen zijn voor industrieel gas profiteert de industrie van de schalierevolutie in de Verenigde Staten. Gasprijzen zijn momenteel laag aan de andere kant van de oceaan, terwijl de chemie de capaciteit flink opvoert. Hierdoor komen er meer grondstoffen beschikbaar voor de productie van industrieel gas. De energie-intensieve productie van industrieel gas kan ook tegen lagere kosten worden uitgevoerd. De industriële gassector ziet de vraag snel stijgen door de toegenomen industriële activiteit in de wereld. Dalende kosten en hoge toetreedkosten voor nieuwkomers zorgen voor een positief klimaat. De klanten zijn stevig gebonden aan hun afnemers omdat het transport van industrieel gas kostbaar is. Bovendien zal de concurrentie door consolidaties verminderen, ook in opkomende markten. De vrije kasstroom in de sector is hoog en balansen zijn sterk. Dat maakt ruimte vrij voor het uitkeren van dividend en aandeleninkoopprogramma's.