De partijkandidaat Rajoy heeft zich in zijn uitspraken vastberaden getoond om het begrotingstekort terug te brengen en hervormingen door te voeren op onder andere de arbeidsmarkt.

Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers alleen zeer de vraag of met begrotingsdiscipline en hervormingen het vertrouwen teruggewonnen kan worden en de rente op staatsobligaties zal dalen.

Daarvoor moet toch vooral een brede oplossing komen voor de problematiek in de eurozone. Zolang dit niet het geval is dan zal financiering voor perifere overheden en banken verder onder druk komen.

De partijkandidaat Rajoy heeft zich in zijn uitspraken vastberaden getoond om het begrotingstekort terug te brengen en hervormingen door te voeren op onder andere de arbeidsmarkt. Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers alleen zeer de vraag of met begrotingsdiscipline en hervormingen het vertrouwen teruggewonnen kan worden en de rente op staatsobligaties zal dalen. Daarvoor moet toch vooral een brede oplossing komen voor de problematiek in de eurozone. Zolang dit niet het geval is dan zal financiering voor perifere overheden en banken verder onder druk komen.