De Noorse kroon heeft de afgelopen jaren een sterke prestatie neergezet: de munt won meer dan 26% t.o.v. de euro. Na een bodem te hebben gevormd op 7,38 NOK voor 1 EUR consolideert de euro boven deze bodem.

Het analistenteam van Leleux daarom rekening houden met een lichte opwaartse correctie van de EUR t.o.v. de NOK richting 8 NOK voor 1 EUR. Maar dit zal slechts een kortetermijnbeweging zijn. De structurele langetermijntrend blijft volgens Leleux wijzen in de richting van een verdere versterking van de NOK.

Zweedse kroon kan in koers stijgen

Net zoals de Noorse kroon heeft de Zweedse kroon de afgelopen jaren een sterke prestatie neergezet: de munt won net als zijn Noorse buur meer dan 26% t.o.v. de euro. De visie van Leleux blijft onveranderd: "De euro lijkt een tijdelijke bodem gevonden te hebben t.o.v. de SEK. Een opleving tot in de buurt van 9,50 SEK voor 1 EUR behoort tot de mogelijkheden".

Niettemin blijft de structurele trend wijzen op een verdere versterking van de SEK! De neerwaartse doorbraak door 8,84 - 8,88 SEK voor 1 EUR wijst op een langetermijnpotentieel van 8,04 SEK voor 1 EUR. Dat betekent dat er op langere termijn nog een behoorlijk stijgingspotentieel aanwezig is, ook voor de Zweedse kroon.

De Noorse kroon heeft de afgelopen jaren een sterke prestatie neergezet: de munt won meer dan 26% t.o.v. de euro. Na een bodem te hebben gevormd op 7,38 NOK voor 1 EUR consolideert de euro boven deze bodem. Het analistenteam van Leleux daarom rekening houden met een lichte opwaartse correctie van de EUR t.o.v. de NOK richting 8 NOK voor 1 EUR. Maar dit zal slechts een kortetermijnbeweging zijn. De structurele langetermijntrend blijft volgens Leleux wijzen in de richting van een verdere versterking van de NOK. Zweedse kroon kan in koers stijgen Net zoals de Noorse kroon heeft de Zweedse kroon de afgelopen jaren een sterke prestatie neergezet: de munt won net als zijn Noorse buur meer dan 26% t.o.v. de euro. De visie van Leleux blijft onveranderd: "De euro lijkt een tijdelijke bodem gevonden te hebben t.o.v. de SEK. Een opleving tot in de buurt van 9,50 SEK voor 1 EUR behoort tot de mogelijkheden". Niettemin blijft de structurele trend wijzen op een verdere versterking van de SEK! De neerwaartse doorbraak door 8,84 - 8,88 SEK voor 1 EUR wijst op een langetermijnpotentieel van 8,04 SEK voor 1 EUR. Dat betekent dat er op langere termijn nog een behoorlijk stijgingspotentieel aanwezig is, ook voor de Zweedse kroon.