Dat bleek niet meteen uit de evolutie van de koers van het aandeel, die in tegenstelling tot wat sommigen hadden verwacht in reactie op de cijfers meteen wat hoger mocht.

De recurrente EBIT daalde over de eerste zes maanden van dit jaar met 11% tot 191,50 miljoen euro, wat iets zwakker was dan de consensusverwachting. Dat was onder andere te wijten aan een hoger dan verwachte investering van 14 miljoen euro in Research & Development.

Koersdoel naar omlaag

In reactie op de cijfers hebben de analisten van KBC Securities het koersdoel voor het aandeel verlaagd van 43 naar 41 euro. Het advies accumulate voor het aandeel blijft gehandhaafd, want het huis blijft overtuigd van het potentieel van het bedrijf op langere termijn.

Umicore verlaagde de guidance voor 2012, waarbij een hint werd gegeven dat de EBIT aan de onderste kant van de range van 370 tot 410 miljoen euro gat uitkomen. De vooruitzichten op korte termijn zien er misschien wat bewolkt uit, maar het potentieel op lange termijn blijft intact.

Dat bleek niet meteen uit de evolutie van de koers van het aandeel, die in tegenstelling tot wat sommigen hadden verwacht in reactie op de cijfers meteen wat hoger mocht. De recurrente EBIT daalde over de eerste zes maanden van dit jaar met 11% tot 191,50 miljoen euro, wat iets zwakker was dan de consensusverwachting. Dat was onder andere te wijten aan een hoger dan verwachte investering van 14 miljoen euro in Research & Development. Koersdoel naar omlaag In reactie op de cijfers hebben de analisten van KBC Securities het koersdoel voor het aandeel verlaagd van 43 naar 41 euro. Het advies accumulate voor het aandeel blijft gehandhaafd, want het huis blijft overtuigd van het potentieel van het bedrijf op langere termijn. Umicore verlaagde de guidance voor 2012, waarbij een hint werd gegeven dat de EBIT aan de onderste kant van de range van 370 tot 410 miljoen euro gat uitkomen. De vooruitzichten op korte termijn zien er misschien wat bewolkt uit, maar het potentieel op lange termijn blijft intact.