De poten onder de stoel van de dollar worden steeds verder doorgezaagd. In 2000 was de dollar nog in 71% van de gevallen de wereldreservemunt, inmiddels is dat percentage teruggevallen tot 62%. Bovendien lijkt deze trend zich nog te versnellen, waardoor de dollar steeds meer onder druk komt te staan.

Onlangs kondigde Azerbeidjan dat het eigen sovereign wealth fund van plan is om meer dan 1,80 miljard dollar te investeren in Chinese yuan. Het zou één van de grootste investeringen zijn die tot dusver in de Chinese munt gedaan worden. Shahmar Movsumov, chief executive van het State Oil Fund of Azerbaijan (Sofaz), wil een deel van de 37 miljard dollar die hij beheert op het einde van dit jaar deels in yuan beleggen.

De poten onder de stoel van de dollar worden steeds verder doorgezaagd. In 2000 was de dollar nog in 71% van de gevallen de wereldreservemunt, inmiddels is dat percentage teruggevallen tot 62%. Bovendien lijkt deze trend zich nog te versnellen, waardoor de dollar steeds meer onder druk komt te staan. Onlangs kondigde Azerbeidjan dat het eigen sovereign wealth fund van plan is om meer dan 1,80 miljard dollar te investeren in Chinese yuan. Het zou één van de grootste investeringen zijn die tot dusver in de Chinese munt gedaan worden. Shahmar Movsumov, chief executive van het State Oil Fund of Azerbaijan (Sofaz), wil een deel van de 37 miljard dollar die hij beheert op het einde van dit jaar deels in yuan beleggen.