Het bod van BHP Billiton heeft een waarde van 40 miljard dollar. Potash, de grootste meststoffenproducent in de wereld, zoekt al een witte ridder sinds BHP Billiton op 17 augustus onverwacht een bod uitbracht.

Tim Schroeders, fondsbeheerder bij Pengana Capital Ltd. in Melbourne, spreekt van wachten op Godot. Hij verwacht niet dat er een aantrekkelijk tegenbod gaat komen. Hij schat de kansen op zo'n bod op minder dan 50%.

Sinochem Group, de grootste Chinese meststoffenproducent, werd getipt als kandidaat voor een tegenbod, maar moet daarvoor de financiële steun van de overheid krijgen. Beijing is tot dusver niet met geld over de brug gekomen.

Paul Galloway, in Londen analist voor Sanford C. Bernstein, is van mening dat het bod van BHP Billiton gaat slagen. Wel is het noodzakelijk dat het bod wordt opgetrokken tot 156 dollar per aandeel.

Het bod van BHP Billiton heeft een waarde van 40 miljard dollar. Potash, de grootste meststoffenproducent in de wereld, zoekt al een witte ridder sinds BHP Billiton op 17 augustus onverwacht een bod uitbracht. Tim Schroeders, fondsbeheerder bij Pengana Capital Ltd. in Melbourne, spreekt van wachten op Godot. Hij verwacht niet dat er een aantrekkelijk tegenbod gaat komen. Hij schat de kansen op zo'n bod op minder dan 50%. Sinochem Group, de grootste Chinese meststoffenproducent, werd getipt als kandidaat voor een tegenbod, maar moet daarvoor de financiële steun van de overheid krijgen. Beijing is tot dusver niet met geld over de brug gekomen. Paul Galloway, in Londen analist voor Sanford C. Bernstein, is van mening dat het bod van BHP Billiton gaat slagen. Wel is het noodzakelijk dat het bod wordt opgetrokken tot 156 dollar per aandeel.