De operationele winst was 55% lager op EUR 22 miljoen. Het management meldt dat de Nederlandse postmarkt met 9,5% is gekrompen, precies zoals was verwacht.

PostNL is bezig met een reorganisatie en de eerste resultaten daarvan zijn bevredigend. Vijfendertig depots zijn omgezet, de kwaliteit is verbeterd tot boven 96,1% en de noodzakelijke kostenbesparingen zijn gerealiseerd.

Groei was te zien in de pakjesdivisie Parcels, waar het volume met 6,2% groeide, en in de buitenlandse divisie International. PostNL stortte 64 miljoen euro bij in het pensioenfonds.

De dekkingsgraad van het fonds verbeterde tot 104,9%, dat is hoger dan het wettelijk vereiste minimum. PostNL herhaalde de verwachting dat het in 2013 een onderliggende operationele winst van tussen EUR 20 en EUR 60 miljoen zal behalen.

De kwartaalcijfers waren volgens verwachting, de dekkingsgraad van het pensioenfonds ligt boven het wettelijke minimum en de nieuwe reorganisatie ligt op schema.

De koers-winstverhouding van het aandeel is 5,4 voor 2013 en 4 voor 2014. Diezelfde verhoudingen liggen voor het aandeel Deutsche Post op respectievelijk 13 en 11,7. ABN Amro is koper van het aandeel.

De operationele winst was 55% lager op EUR 22 miljoen. Het management meldt dat de Nederlandse postmarkt met 9,5% is gekrompen, precies zoals was verwacht. PostNL is bezig met een reorganisatie en de eerste resultaten daarvan zijn bevredigend. Vijfendertig depots zijn omgezet, de kwaliteit is verbeterd tot boven 96,1% en de noodzakelijke kostenbesparingen zijn gerealiseerd. Groei was te zien in de pakjesdivisie Parcels, waar het volume met 6,2% groeide, en in de buitenlandse divisie International. PostNL stortte 64 miljoen euro bij in het pensioenfonds. De dekkingsgraad van het fonds verbeterde tot 104,9%, dat is hoger dan het wettelijk vereiste minimum. PostNL herhaalde de verwachting dat het in 2013 een onderliggende operationele winst van tussen EUR 20 en EUR 60 miljoen zal behalen. De kwartaalcijfers waren volgens verwachting, de dekkingsgraad van het pensioenfonds ligt boven het wettelijke minimum en de nieuwe reorganisatie ligt op schema. De koers-winstverhouding van het aandeel is 5,4 voor 2013 en 4 voor 2014. Diezelfde verhoudingen liggen voor het aandeel Deutsche Post op respectievelijk 13 en 11,7. ABN Amro is koper van het aandeel.