De Europese Commissie heeft UPS gemeld dat op basis van de huidige voorstellen waarschijnlijk geen toestemming verleend wordt voor de overname van TNT Express. Daarop heeft UPS de overnamepoging gestaakt.

Hiermee komt waarschijnlijk voor eens en voor altijd een einde aan TNT Express als overnamekandidaat. Want nu UPS geen toestemming krijgt van de mededingingsautoriteiten, zal FedEx, als het al geïnteresseerd zou zijn, geen haast hebben met een overname van TNT Express.

De mislukte overname heeft ook negatieve gevolgen voor PostNL . De boekwinst van EUR 605 miljoen wordt niet gerealiseerd. Die boekwinst had PostNL hard nodig had om te compenseren voor de financiële gevolgen van nieuwe boekhoudregels voor pensioenen.

Analisten van ABN AMRO hebben berekend dat het aandeel PostNL in het geval van een mislukte overname van TNT Express, negatief zal blijven tot 2016. Daarna zou weer cash dividend kunnen worden uitgekeerd.

ABN AMRO ziet nog steeds waarde in PostNL. Het bedrijf heeft aangegeven bij een mislukte overname z'n belang van 30% in TNT Express van de hand te doen, om zo de balans te versterken en aandeelhouderswaarde te creëren. Het koopadvies voor PostNL blijft gehandhaafd.

De Europese Commissie heeft UPS gemeld dat op basis van de huidige voorstellen waarschijnlijk geen toestemming verleend wordt voor de overname van TNT Express. Daarop heeft UPS de overnamepoging gestaakt. Hiermee komt waarschijnlijk voor eens en voor altijd een einde aan TNT Express als overnamekandidaat. Want nu UPS geen toestemming krijgt van de mededingingsautoriteiten, zal FedEx, als het al geïnteresseerd zou zijn, geen haast hebben met een overname van TNT Express. De mislukte overname heeft ook negatieve gevolgen voor PostNL . De boekwinst van EUR 605 miljoen wordt niet gerealiseerd. Die boekwinst had PostNL hard nodig had om te compenseren voor de financiële gevolgen van nieuwe boekhoudregels voor pensioenen. Analisten van ABN AMRO hebben berekend dat het aandeel PostNL in het geval van een mislukte overname van TNT Express, negatief zal blijven tot 2016. Daarna zou weer cash dividend kunnen worden uitgekeerd. ABN AMRO ziet nog steeds waarde in PostNL. Het bedrijf heeft aangegeven bij een mislukte overname z'n belang van 30% in TNT Express van de hand te doen, om zo de balans te versterken en aandeelhouderswaarde te creëren. Het koopadvies voor PostNL blijft gehandhaafd.