Analisten verhogen hun opinies steeds meer en macro-economen stellen groeiverwachtingen opwaarts bij. Vooralsnog geeft dat steun aan de aandelenmarkten. Toch stellen steeds meer beleggers zich de vraag of het huidige niveau na de sterke stijging houdbaar is.

Een kleine adempauze lijkt waarschijnlijk, zonder het positieve sentiment weg te slaan. Kleine correcties kunnen positief opgepakt worden. Een mogelijkheid om tegen gunstige koersen het risicoprofiel van de portefeuilles te vergroten door aandelenposities naar overwogen te brengen en vastgoedbeleggingen naar neutraal.
Wie twijfelt, kan de aanschaf van een garantiecertificaat overwegen.
Deze week zal de beurs wederom naar ontwikkelingen in de VS kijken. De Amerikaanse overheid heeft het voornemen om maar liefst USD 75 mrd staatsleningen uit te geven en in de maand September nogmaals USD 300 mrd.

Succes bij uitgifte zal in belangrijke mate afhangen van ontwikkeling van de Amerikaanse handelsbalans en uitspraken van de Fed, beide voor vandaag op de agenda.

Analisten verhogen hun opinies steeds meer en macro-economen stellen groeiverwachtingen opwaarts bij. Vooralsnog geeft dat steun aan de aandelenmarkten. Toch stellen steeds meer beleggers zich de vraag of het huidige niveau na de sterke stijging houdbaar is. Een kleine adempauze lijkt waarschijnlijk, zonder het positieve sentiment weg te slaan. Kleine correcties kunnen positief opgepakt worden. Een mogelijkheid om tegen gunstige koersen het risicoprofiel van de portefeuilles te vergroten door aandelenposities naar overwogen te brengen en vastgoedbeleggingen naar neutraal. Wie twijfelt, kan de aanschaf van een garantiecertificaat overwegen. Deze week zal de beurs wederom naar ontwikkelingen in de VS kijken. De Amerikaanse overheid heeft het voornemen om maar liefst USD 75 mrd staatsleningen uit te geven en in de maand September nogmaals USD 300 mrd. Succes bij uitgifte zal in belangrijke mate afhangen van ontwikkeling van de Amerikaanse handelsbalans en uitspraken van de Fed, beide voor vandaag op de agenda.