PostNL kreeg eind februari een pandoering op de beursvloer nadat het management had gecommuniceerd dat de Nederlandse brievenmarkt in de komende jaren met 9 tot 12 procent zal krimpen.

Maar de resultaten die over het eerste kwartaal van 2014 werden gepubliceerd, hebben beleggers nieuwe moed gegeven.

PostNL rapporteerde beter-dan-verwachte cijfers: dankzij stricte kostenbesparingen kon de vlakke omzet wel omgezet worden in een stijgende onderliggende bedrijfswinst (+27% t.o.v. één jaar geleden).

Met dit hernieuwde vertrouwen kan nu de inhaalrace t.o.v. Bpost en Deutsche Post ingezet worden.

Beleggers moeten volgens Van Herck nog niet direct op een dividend rekenen maar op basis van andere waarderingsratios is PostNL aantrekkelijker dan Bpost: op basis van de verwachte winst voor 2014 en 2015 draagt PostNL een K/W van 8,7 resp. 8,5 terwijl deze ratios voor Bpost op 11,5 resp. 12,1 liggen (bron: JPMorgan).

Technisch lijkt de koers zich klaar te maken voor

een uitbraak boven een belangrijke weerstandszone. Een opportuniteit voor dynamische beleggers, Van Herck heeft dan ook een koopadvies.

PostNL kreeg eind februari een pandoering op de beursvloer nadat het management had gecommuniceerd dat de Nederlandse brievenmarkt in de komende jaren met 9 tot 12 procent zal krimpen. Maar de resultaten die over het eerste kwartaal van 2014 werden gepubliceerd, hebben beleggers nieuwe moed gegeven. PostNL rapporteerde beter-dan-verwachte cijfers: dankzij stricte kostenbesparingen kon de vlakke omzet wel omgezet worden in een stijgende onderliggende bedrijfswinst (+27% t.o.v. één jaar geleden). Met dit hernieuwde vertrouwen kan nu de inhaalrace t.o.v. Bpost en Deutsche Post ingezet worden. Beleggers moeten volgens Van Herck nog niet direct op een dividend rekenen maar op basis van andere waarderingsratios is PostNL aantrekkelijker dan Bpost: op basis van de verwachte winst voor 2014 en 2015 draagt PostNL een K/W van 8,7 resp. 8,5 terwijl deze ratios voor Bpost op 11,5 resp. 12,1 liggen (bron: JPMorgan). Technisch lijkt de koers zich klaar te maken voor een uitbraak boven een belangrijke weerstandszone. Een opportuniteit voor dynamische beleggers, Van Herck heeft dan ook een koopadvies.