Kredietbeoordelingsinstituten worden geleidelijk weer wat positiever over deze landen. Na de vrij scherpe koersdalingen in de perifere Europese landen in de voorgaande week, was er de afgelopen week weer plaats voor enige ontspanning met licht stijgende koersen en dalende obligatierentes.

Dat duidt op een verdere verbetering van de situatie in deze landen en dat is ook opgemerkt door de kredietbeoordelingsinstituten, die hun oordelen over deze landen in opwaartse zin hebben bijgesteld.

Fitch verhoogde de rating van Griekenland bijvoorbeeld van B- tot B en Standard&Poor's verhoogde de rating van Spanje met een stap tot BBB.

Opvallend was dat de Nederlandse rating van Standard&Poor's ongewijzigd bleef op AA+, hoewel het Nederlandse overheidstekort inmiddels ruim onder de 3% van het Bruto Binnenlands Product is gedoken.

Kredietbeoordelingsinstituten worden geleidelijk weer wat positiever over deze landen. Na de vrij scherpe koersdalingen in de perifere Europese landen in de voorgaande week, was er de afgelopen week weer plaats voor enige ontspanning met licht stijgende koersen en dalende obligatierentes. Dat duidt op een verdere verbetering van de situatie in deze landen en dat is ook opgemerkt door de kredietbeoordelingsinstituten, die hun oordelen over deze landen in opwaartse zin hebben bijgesteld. Fitch verhoogde de rating van Griekenland bijvoorbeeld van B- tot B en Standard&Poor's verhoogde de rating van Spanje met een stap tot BBB. Opvallend was dat de Nederlandse rating van Standard&Poor's ongewijzigd bleef op AA+, hoewel het Nederlandse overheidstekort inmiddels ruim onder de 3% van het Bruto Binnenlands Product is gedoken.